Tickets

Ticket

Registreren is gratis en verplicht. Tickets verkrijgen kan vanaf 14 september via onderstaande link. Iedere persoon kan maximaal 1 ticket verkrijgen.

Er zijn slechts 2000 tickets. Alle tickets zijn alreeds gereserveerd.

IN=IN

We zijn pas één bubbel eens we de Covid-Check voorbij zijn. In de wachtrijen bij de inkom houden we dus nog afstand en zetten we ons mondmasker op.

Om diezelfde reden raden we ook iedereen zeer sterk aan om het IN=IN & OUT=OUT principe te handhaven.

Eenmaal je de perimeter binnen bent, blijf je best binnen. Eenmaal je deze perimeter verlaat, moet er opnieuw aangeschoven worden om het terrein te betreden.

Op het evenementenplein is alles aanwezig om jouw dorst te laven en jouw honger te stillen.

Ik heb een ticket, maar ik kan toch niet komen

Er zijn maar een zeer beperkt aantal tickets beschikbaar. Kun je toch niet komen, maar heb je toch een ticket gereserveerd? Geef jouw gratis ticket door aan een vriend. Zo kan het maximaal aantal studenten genieten van de Student Welcome.

Ik vind mijn ticket niet meer, ik heb een vraag over mijn ticket.

Neem in het geval van vragen omtrent jouw ticket contact op met onze partner die het ticketsysteem beheerd.

Deze kun je bereiken via: departxxl@kortrijk.be

Covid-19

Het Covid Safe Ticket

Het Covid Safe Ticket specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Het CST is alleen geldig in België.

Het Europees Coronacertificaat is identiek aan het Covid Safe Ticket. Beschik over dit document? Dan is dit ook geldig!

De makkelijkste manier om het certificaat op te vragen is via de CovidSafeBE-app. Gebruik onderstaande links om deze te downloaden.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen om een geldig CST aan te vragen moet je ouder zijn dan 12 jaar en aan 1 van de onderstaande criteria voldoen op de dag van het event.

 • Meer dan 2 weken volledig ingeënt zijn
 • Een herstelcertificaat bezitten van minder dan 6 maand
 • Een negatieve PCR test afgelegd ten laatste op 5 oktober

Een negatieve snelle antigeentest afgelegd ten laatste op 6 oktober, deze test moet uitgevoerd worden door medisch geschoold personeel

Waar vind ik mijn ticket?

Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer.

Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

Personen zonder Belgische eID maar met BIS-nummer kunnen ook hun digitale sleutels activeren en aanmelden. Ook aanmelden via eIDAS is mogelijk voor personen waarvan het thuisland aangesloten is bij eIDAS.

hoe er geraken

Hoe geraak ik op Depart XXL?

Het coronaproof evenementenplein ligt op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Het terrein is volledig afgesloten en er is maar 1 ingang.

We voorzien een grote fietsenstalling en raden dan ook alle studenten aan om met de fiets te komen.

Hoe ziet het terrein er uit?

Voor de Student Welcome haalden we alles die Depart XXL te bieden heeft naar boven.

De ingang bevindt zich ter hoogte van de Burgemeester Lambrechtlaan. De fietsenstalling vind je dan weer naast de evenemtenhal Depart.

Hoe kom ik het best?
 1. Met de fiets
  Wij raden iedereen aan om met de fiets te komen. Er is een grote fietsenstalling voorzien ter hoogte van de evenementenhal Depart.
 2. Te voet
  Via de voetgangerstunnel vanuit de Burgemeester Nolfstraat kom je recht uit op de ingang van Depart XXL
 3. Met de trein
  Het station ligt op een 700-tal meter van het Nelson Mandelaplein. Loop linksaf uit het station, steek het Conservatorium plein en de appel over. Je vindt de Depart XXL achter cvo Mirras.
 4. Met de auto
  We raden het sterk af om met de wagen te komen. Mocht dit toch de enige optie zijn, dan kun je betalend parkeren op Parking P9 Kortrijk Weide.

Health & Safety

Is er EHBO voorzien?

Ja. Tijdens het evenement staat het Rode Kruis de volledige tijd parraat.

Voel jij of een vriend zich een beetje onwel? Ga snel naar de evenementenhal Depart. Een professioneel team staat klaar om jouw te helpen.

Wat is er niet toegelaten op het terrein?

Om de veiligdheid te garandaren van alle bezoekers, zijn zaken zoals rugzakken, flessen en verdovende middelen niet toegelaten op het terrein.

Deze lijst is niet exhaustief en het is de organisatie toegelaten om voorwerpen tegen te houden aan de inkom.

Zijn er oordopjes beschikbaar?

Ja. Oordopjes zijn gratis te verkrijgen aan de bar.

Consumption & payment

Is er drank voorzien?

Ja, uiteraard. En in overvloed!

Je hebt de keuze tussen:
Jupiler | Jupiler 0.0 | Pepsi | Pepsi Max | Spa Reine | Spa bruis | Seven Up | Mirinda | Strongbow

Er is 1 snelbar voorzien links van het podium, die enkel bier serveert.

Is er eten voorzien?

Ja, uiteraard. Om er voor te zorgen dat je zo min mogelijk moet missen van de Student Welcome vind je linksachteraan een foodtruck die heerlijke hamburgers verkoopt.

Deze verkoop loopt volledig los van de Student Welcome en hier worden er geen drankbonnetjes aanvaard. Betalen kan met cash of payconiq

Hoe kan ik betalen?

We raden aan om zo veel mogelijk cashless te betalen, maar uiteraard aanvaarden we ook nog steeds cash.

Neem jouw bankkaart mee of installeer Payconiq en betaal overal met jouw telefoon!

Is er een waarborg voor de bekers?

We werken dit jaar opnieuw met herbruikbare bekers. Dit betekent dus dat wij genoodzaakt zijn om een waarborg aan te rekenen hiervoor. Maar maak je geen zorgen!

Bij het ontvangen van jouw inkombandje geven we jouw alvast 1 gratis jeton om deze waarborg te betalen. Bij jouw tweede en latere consumpties kun je jouw lege beker gebruiken om de waarborg te betalen. Op deze manier hoef je de hele avond toch niet te betalen voor jouw beker en blijft ons terrein proper en veilig!

Ben je jouw lege beker of waarborg jeton kwijt? Geen paniek dan kun je nog steeds 1 drankbonnetje gebruiken om deze waarborg te betalen.