Student Welcome Kortrijk start feestelijk het academiejaar

Op donderdag 3 oktober verwelkomt Kortrijk naar jaarlijkse gewoonte alle studenten tijdens Student Welcome. Voor het eerst ligt de volledige organisatie in handen van de gloednieuwe vzw Kortrijk Studentenstad, gratis optredens van lokaal talent en nationaal gevestigde waarden. Herbruikbare bekers worden er voor het eerst ingezet.VIP Student Welcome 2018

 

“We mikken op een totaalbeleving tijdens Student Welcome. Het terrein opnieuw
anders indelen en de VIP-ruimte meer betrekken tijdens het evenement was slechts een
logisch gevolg van dez
e fundamentele beslissing,” legt Thomas Vanhoutte,
een van de 4 nieuwe organisatoren uit.

 

Donderdagavond verenigen alle Kortrijkse studenten zich opnieuw op het Schouwburgplein om de start van het academiejaar feestelijk in te zetten. De volledig vernieuwde organisatie wordt dit jaar getrokken door 4 alumni uit de verschillende hogescholen in Kortrijk, nl. Thomas Vanhoutte, Kimberly Frans, Lotte Depauw en David Delanoye. Elk bezitten ze een sterke voeling met het studentenleven en de studentenclubs. Ze kregen

vroeg in hun hogeschoolcarrière de smaak van het organiseren al te pakken.

Student Welcome biedt een diverse line-up aan. Lokaal talent, publieksfavorieten, meebrullende gitaren en pompende beats. Dizzy Dropz toonde het beste van zichzelf tijdens de DJ-contest op 26 september en veroverde hiermee een felbegeerd plekje op het Schouwburgplein. Green Onions neemt het daarna over en laat je meezingen op de beste rocknummers uit de laatste jaren. 5NAPBACK zorgt dan weer voor een jeugdige en dansbare set en stoomt het podium klaar voor Michael Schack, de energetische e-drummer die alle beste drumsolo’s aan elkaar rijgt. De resident DJ uit de Diedjies, Lester Williams staat daarna paraat om het feest verder te zetten. Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob zetten het laatste uur in en halen het laatste greintje energie uit alle studenten.

 

“Het is intussen een traditie geworden om het academiejaar feestelijk te openen,” vertelt de schepen van onderwijs en evenementen Kelly Detavernier. “Met alweer een geslaagd aanbod van DJ’s en artiesten doen we zeker niet onder voor andere steden en benadrukken we het karakter van Kortrijk als studentenstad!”

 

 

Vzw Kortrijk Studentenstad nam de beslissing om het voortouw te nemen op het Europees decreet dat in 2020 van kracht gaat. Samen met verschillende partners slaat de organisatie de handen in elkaar om zo veel mogelijk dranken te serveren in herbruikbare bekers of het zeer ecologische aluminium blikje – die bij het recycleren een ecologische voetafdruk heeft van nog niet de helft in vergelijking met de klassieke PET-flessen.

 

 

“Stad Kortrijk blijft inzetten op ecologische evenementen en zo zal ook Student Welcome voor het eerst met herbruikbare bekers werken,” benadrukt Bert Herrewyn, schepen van milieu. “Het is positief dat ook deze organisatie zo een duidelijk signaal naar de studenten brengt.”

 

De organisatie houdt de beleving en veiligheid centraal op donderdag 3 oktober en vertaalt dit op verschillende manieren. Zo wordt het Schouwburgplein opnieuw ingedeeld met het podium aan de fontein De Golf. Vrije doorgang naast het evenement wordt gewaarborgd en het publiek betreedt het terrein via de Doorniksestraat. De site verlaten kan zowel via deze weg of richting de Burgemeester Reynaertstraat. De toegangswegen van het terrein worden verkeersvrij gemaakt tot na het evenement en bieden talloze parkeerplaatsen voor fietsers aan om studenten zo veel mogelijk aan te zetten de fiets of het openbaar vervoer te nemen. Partners en buurtbewoners kunnen dit jaar ook voor het eerst volledig meegenieten van de sfeer op het plein dankzij een centrale locatie met een mooi overzicht over het feest en de optredens. De bezoekers kunnen naast genieten van de muziek zich ook vermaken op de vele ludieke standen van onze partners.

Vzw Kortrijk Studentenstad nodigt iedereen uit om langs te komen op donderdag 3
oktober om te genieten van de goeie muziek en het academiejaar goed te starten!